Ik ben Marlies Ottevanger, geboren in mei 1981 te Gouda. Al op hele jonge leeftijd was ik vrijwel dagelijks op stal en tussen de paarden te vinden. Eigenlijk was ik veel liever op stal bij mijn pony dan op school.
Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik eerst fysiotherapie gaan studeren aan de Internationale Hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan te Nieuwegein. Hier ben ik in 2006 afestudeerd en het werkveld in gegaan als humaan fysiotherapeut. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in dierfysiotherapie op het Cursuscentrum te Barneveld. Omdat ik goed wist wat ik wilde, heb ik tegelijkertijd de 3 jaren doorlopen van de opleiding tot hippisch instructeur, de ORUN, te Ermelo. Ook heb ik in mijn laatste jaar dierfysiotherapie een cursus medical taping, de opleiding tot lymfoedeemtherapeut en de cursus mental coaching bij Rico Schuijers op de Papendal te Arnhem succesvol afgerond. Inmiddels ben ik veel werkervaring en cursussen rijker. Zoals de cursus dry needling, welke ik zowel voor mensen als paarden gevolgd heb.
Meerdere paarden heb ik mogen opleiden naar subtop niveau en naar het binnen- en buitenland mogen verkopen. Daarnaast ben ik tot en met Prix St. George niveau actief (geweest) in de wedstrijdsport. Momenteel kan ik tussen alle drukke werkzaamheden door nog de tijd vinden om met een jong paard te trainen en uit te brengen op de jonge paarden wedstrijden en op het hoogste niveau van de basiswedstrijdsport. Mijn trainingen volg ik op dressuurstal van Baalen, waar ik ook op stal sta. Ik wordt gecoacht en getraind door Coby en Marrigje van Baalen.

marlies ottevanger  Rotterdam-Marlies