In de periode dat ik met mijn oude subtop paard op Z1 niveau startte ben ik mij samen met een bekende kürmaker gaan bekwamen in het rijden van de kür op muziek. Toen ben ik ook bij Sanne Beijerman, dressuuramazone, instructrice en sportpsychologe, mental coaching gaan volgen. Zij heeft mij vele inzichten verschaft. Zo ben ik nog meer gaan letten op de juiste manier van voorbereiding, ben ik gebruik gaan maken van ademhalingsoefeningen en ben ik mij bewuster geworden van de externe en interne invloeden waar ik mee te maken had. Na deze trainingen werden de scores bij wedstrijden aanzienlijk hoger.
 
Nadat ik had ervaren hoe belangrijk coaching, maar ook mentaal bewustzijn, is voor een ruiter/amazone die de sport op wedstrijdniveau uitoefent, ben ik mij ook gaan bekwamen in het coachen mijn eigen klanten. Ik heb hiervoor de cursus mental coaching gevolgd bij sportpsycholoog Rico Schuijers op de Papendal te Arnhem.
 
Ook heb ik met Anita de Hoon, coach en trainer bij HR Consultancy onderzocht welke modellen en testen ik het beste in mijn vakgebied, zowel bij training als bij fysiotherapie, kan gebruiken om bij mijn cliënten beter inzicht te krijgen in het mentale aspect. Zo kan ik beter met mijn pupillen naar het beste resultaat werken en ook weet ik zo beter hoe een eigenaar/ruiter het beste en makkelijkste kan werken en omgaan met zijn dier.